Aeropress


Připravte si doma nebo na cestách svou výběrovou kávu kvalitně pomocí Aeropressu.


Historie Aeropressu

Aeropress je možná vůbec nejmladším vynálezem na přípravu kávy, který svou precizností získal celosvětový zájem. Krátce po jeho uvedení na trh v roce 2005 se velice rychle stal nezbytnou součástí každého milovníka dobré kávy, který si nechce svůj šálek odpustit ani na cestách mimo domov ...

Návod k přípravě

Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak si kávu na Aeropressu připravit, co možná nejkvalitněji. Za použití čerstvě upražené výběrové kávy tak docílíte mnohem lepšího chuťového zážitku, než na který jste zvyklí z většiny kaváren.

Více »»

Kde lze Aeropress koupit?

V našem elektronickém obchodu máme na výběr několik vysoce kvalitních Vacuum Potů japonské značky Hario. Určitě také navštivte naše kavárny, kde lze kávu z Aeropressu ochutnat a samotný přístroj i zakoupit.

E-shop


Historie

Aeropress

Za vynálezem Aeropressu stojí pan Alan Adler z americké společnosti Aerobie. Ten v roce 2005 přišel na trh s patentem jednoduchého aparátu, pomocí kterého lze téměř kdekoliv připravit vysoce kvalitní kávu. Aeropress je vyroben z polykarbonátu, je prakticky nerozbitný, lehký, nenáročný na údržbu a především také velmi levný. I když výrobce proklamuje, že je přístroj schopen připravit espresso, samozřejmě tomu tak není. Káva z Aeropressu je filtrovaná pomocí vzduchu (proto název Aeropress) přes malý papírový filtr. I když zde dochází k určitému tlaku, který je nezbytný pro krátkou dobu extrakce, nelze samozřejmě očekávat, že by dosáhl 9 barů potřebných pro přípravu espressa.

Aeropress je velmi podobný French Pressu s tím rozdílem, že zde hraje svou roli právě tlak a filtrace přes papírový filtr. Existuje několik způsobů použití Aeropressu, tzv. klasický a obrácený. Při obráceném (inverted) postupu lze kávu extrahovat v plastovém cylindru tak dlouho, jak je libo. Při klasickém postupu, který doporučuje i výrobce, dojde po nalití vody k automatické filtraci dané gravitací. Louhování tak obvykle nepřesáhne dobu několika vteřin.

Popularita Aeropressu spočívá především v čistotě šálku, kterého lze touto metodou bezproblémů a konzistentně dosáhnout. Velkou devizou je již zmíněná nerozbitnost a skladnost, což z Aeropressu činí ideálního společníka na cesty. Společně s ručním mlýnkem tak máte možnost připravit vynikající šálek kávy kdekoliv se vám zachce.

V případě, že propadnete kouzlu této jednoduché metody natolik, že byste se rádi poměřili s ostatními, doporučujeme vám navštívit Mistrovství světa v aeropressování, které se v roce 2010 konalo v rámci World Barista Championship. Sledujte náš blog a přidejte se k nám do teamu!



Chcete poznat další alternativní metody přípravy kávy doma?


  • Aeropress

    Aeropress

  • French Press

    French Press

  • Vacuum Pot

    Vacuum Pot

  • Chemex

    Chemex

  • Clever

    Clever

  • Hario V60

    Hario V60


Zajímá vás dobrá káva? Navštivte naše webové stránky www.doubleshot.cz

facebooktwitterflickrvimeoemail
nakupujte na eshopu